top of page
תמונת הסופר/תד"ר הילה שרון-דוד

איך הקורונה שינתה את הרגלי הבריאות שלנו?

עודכן: 25 בנוב׳ 2022


בתחילת 2020, הגיע מגפת הקורונה וטרפה את הקלפים בכל מה שידענו על בריאות, צרכים חברתיים ונפשיים. הקורונה אילצה אותנו ללמוד חוקים חדשים של שמירה על בריאות ושל חיים בכלל. חשוב שנדע לעשות שיעורי בית מהשנתיים האחרונות, במהלכן בכל פעם מחדש נאלצנו לעבור הסתגלות להנחיות חדשות: סגרים, ריחוק חברתי, איסור פעילות משותפת, צמצום מרחבי ספורט וכושר משותפים, שימוש במסכות ועוד ועוד....

בדיקת דופק
health change

אז מה למדנו ממך, קורונה?


1. שלמרות שאנחנו כל הזמן מחכים להפסקה מהחיים יש מינונים מתאימים

כשרק התיחלה תקופת הסגרים, כולנו נכנסנו באיזו רוח אופורית, להתרפק על הזמן "מתנה" שניתן לנו מהיקום- להיות עם בני.ות הזוג, הילדים, להיות משפחה. לנוח, להירגע, להיות במיטה, לא לעבוד. ואז... עבר קצת זמן, ופתאום רוח הדברים כבר לא הייתה כה פטוסראלית- רחוק מזה. פתאום הדברים נעשו קשים, מעייפים, מאתגרים, פתאום רוצים לחזור לעבודה, שמישהו ייקח את הילדיםץות לבית הספר. המשפט החוזר הזה "מכל חופשה צריך חופשה" הוכיח את עצמו בקורונה ונשאר איתנו מדגיש עד כמה השגרה והעשייה הן מבורכות, וגם לחופשה ומנוחה צריך מינונים.


2. לשים בגדי ספורט מהבוקר

בתקופת הקורונה בילינו שעות ארוכות בבית, ארוכות ארוכות, לעיתים מבוקר עד ליל.... אחד הדברים שגרמו לי בתקופה זו להמשיך ולשמור על כושר (ועוד בהיותי בהיריון) היה הלבוש הספורטיבי שגם הלך איתי מהבוקר עד הערב. כשאנחנו לבושים בבגשי ספורט, אנחנו כבר חצי דרך לקראת האימון... הבגדים עליי מסמנים לי שאני מוכנה, וגם עושים לי חשק להזיז את הגוף- מעין "טריק" למוח...


3. שהבית יכול להיות סוג של חדר כושר קטן בתקציב מינימאלי.

בזמן הקורונה ובפרט בסגרים, הבית הפך להיות המרחב בו הכל קורה, גם מסעדה, גם בית קפה, גם משרד, וגם... חדר כושר. הציוד כושר שפיזרתי בבית כדי להזכיר לי לזוז, עדיין מונח על הרצפה ומזכיר לי, גם כשחזרנו לחיינו הרגילים, שבכל שעה ביום אפשר לפתוח את מזרון היוגה ולעשות כמה תרגילי בטן, או סווקטים.


4. שאנחנו יצורים חברתיים

פתאום, בזמן הקורונה, כל כך התגעגענו לאפשרות לראות את חברינו, להתרועע עם ידידינו וידודותינו וכמובן, משפחתנו. למדנו שלמרות עידן הגלובליזציה והטכנולוגיה, רשת חברתית או הודעת טקסט לא מחפים על זמן איכות עם יקירינו... תמיכה חברתית הייתה ונשארה, אחד הגורמים הכי חשובים לבריאות הפיזית והנפשית שלנו, והקורונה הזכירה לנו עד כמה.


5. שכל כך חשוב שיהיו מרחבים ירוקים בקרבת הבית

אחת ההנחיות בזמן הסגרים הייתה להישאר במרחק של עד 100 מטר מהבית. ולפתע, הבנו עד כמה פארקים ושטחי דרך ירוקים הם חיוניים- לעיניים, לריאות, לבריאות. בפארקים אנחנו יכולים לנשום, ללכת, לשחק, ולהתחבר לטבע.... היום הכנסנו לתודעה את החשיבות של פארקים והלוואי שבעידן הבנייה המואצת כל כך בישראל, נמשיך לזכור את זה ולא נוותר על כל חלקה ירוקה לטובת גורדי השחקים.


6. שהמרחב הוירטואלי יכול לעזור לנו לשמור על כושר

בזמן הקורונה למדנו לתעל את המרחב הוירטואלי, סרטוני וידאו, אינסטגרם, פייסבוק, יוטיוב, וכמובן- זום, כדי לשמור על הבריאות, הכושר והתזונה. השתתפנו בסדנאות שהוצעו לנו אונליין, מדריכי ומדריכות הכושר העבירו את השיעורים לתנאי הזום, ולמדנו שאפשר לקיים שיעורים לא פחות ממעולים גם כשאנחנו לא פנים אל פנים. האפשרות לעשות כושר אונליין עוד איתנו וקרוב לוודאי שתישאר עוד הרבה אחרי שנשכח מהו COVID-19, כן זה יקרה מתישהו...



אז למרות שלא אמרנו את זה הרבה, תודה לך קורונה, שבאופנים מסוימים לימדת אותנו דרכים יצירתיות לשמירה על הכושר והבריאות ובעיקר, שהזכרת לנו עד כמה הבריאות ובפרט חיים אקטיביים ועשירים בקשרים חברתיים איכותיים הם התרופה הטובה ביותר לחיים טובים ארוכים ובריאים.


ד"ר הילה שרון דוד, לייעוץ אישי על תהליכי בריאות ופסיכולוגיה של ספורט ופעילות גופנית דברו איתי בפרטי

אימון גופרגש | Tel Aviv | פסיכולוגיית ספורט

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page